You are here

Verandering in salaris

Als u meer of minder gaat verdienen heeft dit invloed op uw pensioenopbouw. Voor uw pensioenopbouw wordt het salaris aangehouden dat u op 1 januari van een bepaald jaar verdient. Wijzigingen in de loop van een jaar worden dus niet geadministreerd. Salarisveranderingen doordat u meer of minder uren gaat werken, worden wel per direct doorgevoerd in de pensioenadministratie.

Als u tot nu toe alleen pensioen opbouwt via de basisregeling, kunt u door een salarisverhoging boven het maximumsalaris uitkomen dat wordt gehanteerd voor deze regeling. U blijft dan pensioen opbouwen via de basisregeling, maar voor het bedrag dat u verdient boven het maximum gaat u tevens pensioen opbouwen binnen een andere regeling.

De aanvullende regeling heet de excedentregeling. Als u met uw salaris boven het maximum komt, ontvangt u automatisch bericht van het pensioenfonds. Het voorgaand is ook van toepassing indien uw salaris hoger wordt dan het maximum dat geldt voor de excedentregeling. U krijgt dan van het pensioenfonds bericht over uw deelneming aan de Netto plusregeling.